Az Erdőmentők népes csapata is szeretett volna megemlékezni a Halloweenről és Mindenszentekről, ezért hoztunk Nektek egy csodálatos kezdeményezést, amelyben van némi sejtelmesség, némi emlékezés, némi gyönyörűség, némi ámulat és még annál is több Erdő!

Ez a csodálatos hely, ahol a fények és a csillagok időnként a talaj szintjéig ereszkednek, Észak-Amerikában, Quebec egyik legkedveltebb túraösvénye mentén helyezkedik el, és a helyiek úgy nevezik, Foresta Lumina. Az ötletért és a megvalósításáért egy kanadai kreatív stúdió, a Moment Factory munkatársai tehetők felelőssé. A nagy népszerűségnek örvendő útvonal a Parc de la Gorge területén, 2 kilométer hosszan fut végig. Titokzatos tájakon sétálva, mesebeli lényekkel körülvéve, némi zenei aláfestés kíséretében lehetünk tanúi a fények játékának, miközben Észak-Amerika leghosszabb gyalogos függőhídját is érintheti lábunk. Nagyszerű példája ez annak, hogy a technika és az erdő milyen békésen megférnek egymás mellett, miközben bármely korosztály élvezheti mindkettő látványosságait.

Ezen az útvonalon található a kívánságok kertje. A helyiek állítják, az Erdőnek varázsereje van. A legenda szerint, ha valaki ott elsuttogja szíve vágyát, az út végére a kívánsága valóra válik. Menjetek ki Ti is egy Erdőbe, kívánjatok valamit, mert mi, Erdőmentők, biztosak vagyunk benne, hogy minden Erdőben varázserő lakozik!

Nektek pedig kívánjuk, hogy hasonlóan csodálatos élményben legyen részetek Halloween éjszakáján, magunknak pedig azt, hogy évről évre egyre több Erdő borítsa kicsiny kis bolygónkat!

Kellemes Halloweent és békés Mindenszenteket kívánunk!

Ha többet szeretnétek megtudni a helyről, a történetéről, a felbukkanó szereplőkről, akkor érdemes ellátogatni a park, illetve az Erdő honlapjára. Itt egy szemléletes videón is megtekinthető, milyenek a fények mozgás közben.

Az információk és képek forrásai:
https://www.forestalumina.com/en
https://www.gorgedecoaticook.qc.ca/en/activities/foresta_lumina

 

Tags:

Comments are closed