A hétvégén egy eszméletlenül kemény mentőakcióban volt része azoknak, akik velünk tartottak.
Az Erdőmentők ezúttal a MagNet Bank munkatársaitól és családjaiktól kaptak segítő kezet, így karöltve mentek, 35 fővel egy olyan erdei vízmosás megmentésére, amit tökéletesen tönkretett az emberi gondatlanság.
Pár hete fedezte fel Járőrszolgálatunk a borzalmas látványt, amit nem hagyhattunk azonnali segítségnyújtás nélkül.
Hihetetlenül nehéz terep volt, tekintve, hogy a célpont úton megközelíthetetlen helyen található, ráadásul igen veszélyes kialakítású.

A katlan szinte függőleges oldalfalába lépcsőfokokat kellett vájnunk, hogy ezeken a pontokon egyensúlyozva, csatárláncban juttathassuk ki az elképesztő tárgyakat a Természet egyik legeldugottabb szegletéből. Ezután a sűrű aljnövényzeten kellett átjuttatnunk mindent, végül egy hosszú turistaösvényen jutottunk velük a konténerig.

Hogy miket mozgattunk meg a háztartási hulladékon kívül? Szekrényeket, ülőgarnitúrákat, hűtőszekrényt, több wc-t, bidét, mosdókagylót, hordókat, fél autókat, és már inkább nem is folytatjuk a sort…
Végül két konténernyi gyűlt össze a rémisztő hulladékból egy olyan helyről, ahol a Vadakon kívül másnak nem is lett volna keresnivalója.

Ezek után a területet Járőrszolgálatunk fokozott obszervációba vonja, és szükség esetén vadkamerák telepítésével akadályozzuk majd meg a további károkozást.

Mindenképpen tisztelegnünk kell az Önkéntesek előtt, akik minden várakozást felülmúlva, elképesztő kitartásról és tenniakarásról tettek tanúbizonyságot. Ez az akció valóban emberfeletti elszántságot követelt, minden résztvevő a testsúlyának többszörösét mozgatta meg a kíméletlen terepen, és bár mindenki szinte már félidőben elérte teljesítőképessége határait, mégis addig folytatták, – láttuk, hogy néha már behunyt szemmel – amíg az Erdő tökéletesen meg nem tisztult.
Szívből köszönjük ezeknek a Nőknek, Férfiak, sőt Gyermekeknek az önzetlen segítségnyújtást!

A technikai feltételek biztosításában nagy segítséget kaptunk az Óbudai Önkormányzattól, valamint a Pilisi Parkerdő Zrt-től. Hálásan köszönjük segítségüket!

Az album itt tekinthető meg: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/890089437683061

 

Tags:

Comments are closed