Még az ünnepek előtt segítettek Erdőmentőink egy teleszemetelt zöld területen.
Amikor már mindenki javában az ünnepre készülődött, mindenre elszánt Bajtársaink akkor is a Természet megsegítésének célját tűzték ki zászlajukra.
Köszönjük az áldozatos munkátokat!!!

Íme az Erdőmentők beszámolója:
Csaknem fél tucat kupac szemeteszsák sorakozott az egykor szebb napokat megélt, régi 4-es főút mentén. Ám nem a Mikulás szánjáról hullottak le, a jó gyerekeknek szánt ajándékokkal telve. A debreceni Erdőmentők maroknyi csapata gyűjtötte össze idei utolsó bevetésén, a sokkal inkább virgácsot érdemlő – feltételezhetően –, felnőttek hulladékaival felhizlalva.
Nyár vége óta azt hittük, a használt, tartalommal teli pelenkák után már semmin sem fogunk meglepődni. Egy szemétszedési akción azonban mindig előkerül valami meghökkentő a bokrok ágai alól. Volt megint minden, ami csak egy elhivatott természetvédő szem-szájának „ingere”: egy sütemény gyakorlatilag összes alkotóelemének csomagolása, jobb sorsra szánt pár cipő, amely rászorulóknak még használható lett volna, gumiabroncs, amely valamilyen paranormális jelenség következtében körbenőtt egy fát…de még lélegeztetést segítő berendezés is, minden – bontatlan – tartozékával együtt.
Bő fél évvel helyi csoportunk alakulása után és megannyi eseménnyel a hátunk mögött kijelenthetjük, sikeres évet zártunk. Szemét megszüntetés, tölgyes gyomlálás, ültetés, őrjáratok, és a közben kötődött barátságok, jó ismeretségek, valamint az elfogyasztott sütemények emlékével vágunk bele az új évbe.

További képek itt: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/930548166970521

Tags:

Comments are closed