Próbáltatok már november közepén meggyet szedni? Na, és esőben? Nem? Mi sem. Viszont mentünk Meggyesre szemetet szedni. Esőben. Hiába, akkor megyünk, amikor „jól esik”. 🙂 (Persze sikerült kiválasztani a péntek-szombat-vasárnap trióból éppen azt az egy napot, amikor ránk szakadt az égi áldás. 🙂 )
Hét nagyon bátor, de cseppet sem gonosz ember gyűlt össze azon a jeles napon, amikor a Veres Péter utca-Acsádi és Vámospércsi út közötti ligetes-szántóföldes területet szemeltük ki tisztításra. Réteges öltözékünkre azért még a biztonság kedvéért felhúztunk egy-egy fehér „Chanel kosztüm-védőruhát” is (ami sosem megy ki a divatból), ki-ki ízlése szerint szájmaszkot is kapott. Akik esetleg messziről láttak volna minket, ezúton közöljük, pánikra semmi ok, nincs veszély…csak mi voltunk.
Sokat látott önkéntesekként a legtöbb akciónkra úgy indulunk, hogy minket aztán már meg nem lephet senki és semmi… De! Az emberi nemtörődömségen és meggondolatlanságon mindig elcsodálkozunk. Nem volt ez másképp most sem, ám szerencsére az, aki csinált nekünk munkát a hulladékaival, gondolt fáradtságos munkánkra, hiszen csak azért helyezhette ki azt a „zsír új” kerti széket a szemétkupacba, hogy megpihenhessünk, miközben próbáljuk eltüntetni a mocskát.
Sajnos most konténerünk nem volt, de segítségünkre volt egyik önkéntesünktől kölcsön kapott Icska, vagyis Tal-icska és az a teljesen használható, gurulós utazóbőrönd – legfeljebb a hálót kellett volna kivágni belőle -, amelyet a kidobó (szemét-kidobó) hagyott ott, gondoltuk, szintén nekünk, hiszen sokkal könnyebb volt így az út szélére szállítani azt a tucatnyi televíziót – amiket aztán akkurátusan a kupac szélén körberaktunk, csakhogy az „esztétikai élvezetet” is tartsuk -, autógumit, járókát és sok más, a természetbe nem illendő dolgot. Hogy egy lepedő és a pelenkák mikkel voltak tele, azt inkább nem ecseteljük…hátha valaki éppen eszik. 🙂
Szemetet szedni mások után még mindig megéri. Test-lélek-természet is tisztul, másrészt olyan poénokban lehet részed a hasonszőrű emberekkel, amiket más helyzetek talán sosem hoznának ki belőletek. 🙂

További képek itt: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/1401816333177033

 

 

Tags:

Comments are closed