2015.04.18-án, 10:00-13:00 az Erdőmentők tartanak előadást gyógynövénykészítmény- és ökomosogatószer készítésről, valamint a háztartás kizöldítéséről a ZöldMag Fesztiválon.

Az Erdő patikája és szatócsboltja
Sok szeretettel várnak az Erdőmentők minden kedves Érdeklődőt, aki szívesen elsajátítaná azokat a módszereket és tudnivalókat, amelyek segítségével városi körülmények között is közelebb élhetünk a Természethez!
Az előadás egyrészt a könnyedén hozzáférhető gyógynövényekkel kapcsolatos ismereteket adja át, kezdve a gyűjtéstől, a tároláson, előkészítésen, alkalmazási szempontokon át, egészen a készítmények előállításának gyakorlati módszerhalmazáig (közös főzőcskézéssel).
Az ismeretterjesztő műsor másik oldala pedig a házilag elkészíthető tisztítószerek gyakorlati témaköre lesz (szintén közös főzőcskézéssel), melyek alapanyagainak újrahasznosításával egyrészt számos szennyezőanyagtól védjük meg környezetünket, másrészt olyan mosószereket, szappanokat, mosogatószereket állítunk elő, melyek 100%-ban lebomlanak, és nem terhelik a Természetet.

A rendezvény részletei itt olvashatók:https://www.facebook.com/events/748430665264500/

 

Tags:

Comments are closed