Az Erdőmentők Alapítvány Debreceni Csoportja és a Jógával az Egészségért Debrecenben Szabadidősport Egyesület (JEDESZE) közösen szervezett egy őszi túrát a zeleméri a templomromhoz illetve a közelében eredő Tócó forráshoz.

Íme a helyi Csapat beszámolója:
A valóban őszies, borús idő ellenére optimistán vágtunk neki a túrának. Az eső sajnos eleredt, így az első 6 kilométert ázva tettük meg, de Józsa határába érve előbújt a nap.
A józsai napsütéses kávészünet után, az ott csatlakozókkal folytattuk utunkat, köztük egy border collie-val. Hamar megérkeztünk a zeleméri templomromhoz. A pihenőhelyen a csapat egy pillanat alatt varázsolt finomságokkal megrakott terített asztalt. Az új ízek mellett, természetesen az elmaradhatatlan Erdőmentő sütivel, kellemes beszélgetésekkel telt a pihenés.

Ezután indultunk le a Tócó forráshoz, melyhez most egy kukorica táblán kellett átvágni. Igaz, számítottunk rá a száraz nyári időjárás után, de mégis megdöbbentő volt, nem találtunk benne vizet. Az a mederrész is teljesen ki volt száradva, ahol májusban vizsgáltuk a vizet, a vízben izgő-mozgó élővilágot.

A nem vízben élő állatokkal több szerencsénk volt. A kukoricaföld felett rengeteg molnárfecske repkedett.
Az erdőben átszalad előttünk mókus, fürge gyík és éti csiga. 🙂 A fák között hangoskodott egy fekete harkály is.

Sajnos az ember nyomát egy új illegális szemétlerakás nyomán azonosítottuk.

A haza utat már szétválva tettük meg, ki vonattal, ki busszal, ki gyalog.

Köszönjük mindenkinek a részvételt, érdeklődést az Erdőmentők munkája iránt. Örülünk, hogy újabb természetszerető embereket ismerhettünk meg.

További képek: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/1077332168958786

 

 

Tags:

Comments are closed