Tegnap este kaptuk a két kis gidát, és úgy döntöttünk, hogy sorsukról folyamatosan tudósítunk majd, ezáltal egy kis ízelítőt adva mindennapi munkánkból.
Az évnek ebben a szakában számtalan megkeresést kapunk, hogy elhagyott gidákat találtak. Sajnos ilyenkor nem lenne szabad elhozni Őket, hiszen valójában nincsenek is egyedül, és sokszor a „megmentésük” nem más, mint a halálos ítéletük. Hiába próbáljuk ezt minden lehetséges fórumon kommunikálni, a jó szándékú emberek mégis nagyon sokszor ártanak ezzel a kis őzeknek.
Ezúttal a Rákosmenti Mezei Őrszolgálat munkatársai hívták fel tegnap figyelmünket a „mentett” őzikékre, akiket hamarosan meg is kaptunk a Kőbányai Állatvédelmi Járőrszolgálattól.
A gidák még nagyon kicsikék, egyikőjük kicsit véznább is, mint a másik. Egyelőre nevük nincs, de holnapra ezt a hiányosságot orvosoljuk.
Az erősebbnek sikerült három korty tápszert adni, kicsi Holló felügyelete mellett. Hivatásos befogadóink közül, éjjel Imola, valamint kedves családja viselte gondjukat, akik három óránként etetgették Őket, és elmondásuk szerint úgy csipogtak náluk, mint a gumikacsák, reggelre pedig szépen álltak és kíváncsian nézelődtek. Ma a Mátrába kerülnek, ahol Fancsi és családja veszi gondozásba a kis árvákat.
Hamarosan jelentkezünk az újabb hírekkel, hiszen ezek a napok kritikusnak számítanak, és a túlélés esélye alig 30%.
Addig is sok erőt kívánunk a Kicsiknek, és persze gondozóiknak!

További képek itt: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/1235813296444005

 

Tags:

Comments are closed