Az Erdőmentők a 2015. esztendőre az Élő Őskövületek Évét hirdette meg, amelyhez csatolt programsorozat része ez a kirándulás is.
A túra során többek között ellátogatunk a Budakeszin élő két mamutfenyőhöz, ahol érdekes előadást hallgathatunk meg ezekről az óriásokról, és a többi olyan fajról, ami valaha uralta a világot, de most csupán egy-két hírmondójuk akad. A mindennapokban keveset hallani ezekről az elfeledett reliktumfajokról, noha történelmi, de akár mégjövőbeni használati értékük is jelentős.

Amit most meglátogatunk az a Budakeszi melletti Erdő, Hosszúhajtás völgy és a Kis-Kopasz hegy melletti terület. Sok szemétre nem lehet számítani, annál inkább szépen karbantartott erdőre, mohával borított dombtetőkre, gazdag állatvilágra (szarvasok, őzek, muflonok, csak a nagyvadak egy részét említve). Viszont az ónos esőt megszenvedte ez a rész is. Körülnézünk s ha lehetőség lesz rá akár segítségünket is felajánlhatjuk.

Február 22-én, Budakeszi Dózsa György téri buszmegállónál lesz a találkozó 10 órakor (parkolási lehetőség is van). Tömegközlekedéssel a Széll Kálmán térről a 22, 22/A jelzésű busszal lehet eljutni.

A program ingyenes.

Jelentkezés, illetve információ a fazakas.botond /kukac/ erdomentok.hu címen!
Kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat, hogy a csoportbeosztásnál számolhassunk Veled, és értesíteni tudjunk az esetleges elmaradásról!

 

Tags:

Comments are closed