Gyönyörű tavaszi időben és remek hangulatban sikerült megejteni a régóta tervezett szakvezetéssel egybekötött őrjáratunkat a Debreceni Erdészet Mézeshegy kerületében.
Sétánk során testközelből is megismerkedhettünk az elvégzett erdészeti beavatkozások egy részével, azok elméleti hátterével, valamint a kerület természetvédelmi értékeivel. Láthattuk a tarvágás utómunkálatait, a gyérítések hatását, pótlásokat, a vadvédelmi kerítések szerepét, vadkárokat és az erdei állatok nyomait, a védett területeken pedig a jogi korlátozások pozitív hatásait.
Több helyütt találkozhattunk tarka sáfránnyal és tyúktaréjjal. Megfigyelhettük a különféle fafajok erdei ökoszisztémában betöltött szerepét, az eltérő élőhelyi sajátosságok miatt kialakult változatos erdőképet, a bánki láptónál pedig a zsombékos részek sajátos ökoszisztémáját.
Az őrjárat másik célja volt, hogy feltérképezzük az illegális szemétlerakók helyét, hogy a későbbiekben szervezett szemétszedéssel segítsük, és köszönjük meg a kerületvezető Erdész munkáját.

További képek itt: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/1182361771789158

 

Tags:

Comments are closed