A nyár a szabadban való piknikezés és sütögetés ideje. Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos körültekintően eljárni, amikor kint a szabadban sütünk, főzünk.

Első és legfontosabb, hogy mindig tájékozódjunk az esetleges tűzgyújtási tilalomról, amelyet az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjáról (https://www.katasztrofavedelem.hu/) tehetünk meg a legegyszerűbben.

Fontos, hogy csak kijelölt tűzrakóhelyet használjunk, amelynek környezetét a száraz levelektől és ágaktól előzetesen megtisztítottuk. A tüzet egy pillanatra sem szabad magára hagyni, mert a kipattanó parázs a nyári szárazságban pillanatok alatt belobbanthatja környezetét. Legyen nálunk mindig olyan eszköz, amivel a tüzet maradéktalanul el tudjuk oltani, megfelelő mennyiségű víz, vagy egy ásó, amivel a tűz eloltásához szükséges földet tudjuk lapátolni. Mielőtt elhagyjuk a terepet, győződjünk meg alaposan arról, hogy már biztosan nem parázslik a tűzrakónk! Még egy szabály, amit mindenképpen be kell tartani, soha ne hagyd ott a szemetedet, palackokat, fémdobozokat, még akkor sem, ha kukát látsz a területen.

Kívánunk mindenkinek kellemes piknikezést!

Erdőmentők Alapítvány

Tags:

Comments are closed