Március 19-én, szombaton rámosolygott a nap az Erdőmentők Alapítvány Börzsönyi csapatára, ugyanis csoda szép időben telt az első erdőmentési akciónk. Az Ipoly Erdő Zrt kérésére a Katalinpusztai Kirándulóközpont környéki erdő megtisztítása volt a cél, ahol az elmúlt évek alatt komoly mennyiségű szemét gyűlt össze.
27 lelkes, mindenre elszánt önkéntessel és egy négylábú segítővel vágtunk neki az embert próbáló feladatnak. Kitartó munkánknak köszönhetően kora délutánra közel másfél tonna szemetet szedtünk össze a kettes főút menti erdősávon és a Kirándulóközponton átfolyó patak medrében. Önkénteseink szuperhősöket meghazudtoló leleményességgel győzték le a terep adta nehézségeket, ha kellett, térdig gázoltak a patakban, vagy fától fáig araszolva másztak fel és le a meredek, út menti töltés oldalában a megrakott szemetes zsákokkal. Minden önkéntesünknek nagyon köszönjük az Erdő nevében a részvételt, a kitartást, és a töretlen jókedvet. Szuper kis csapat jött össze, nagyon büszkék vagyunk Rátok!
Köszönjük az Ipoly Erdő Zrt-nek, hogy biztosították számunkra a szükséges eszközöket és hogy gondoskodnak az összegyűjtött hulladék elszállításáról. Külön köszönet Kovács Mártonnak, Lengyel Lászlónak és Szedmák Attilának (szigorúan ábécé sorrendben), akik a helyszínen is segítették a munkánkat.
Hamarosan folytatjuk…

További képek itt: https://www.facebook.com/Erdomentok/posts/1182343091791026

 

Tags:

Comments are closed