Hamarosan, ahogy beköszönt a jó idő, a Börzsönyben telelő békák az ívóhelyükre, az Ipoly árterére vándorolnak, azonban ezt a vonulási útvonalat kettévágja a 2-es számú főút, ahol az egyre növekvő gépjárműforgalom miatti gázolás tömegesen pusztítja őket. A terelőkerítés nincs olyan állapotban, hogy képes legyen betölteni a feladatát, a békák könnyedén átjutnak rajta, így meglehetősen komoly és fontos munka vár ránk.

Mivel az időjárás nagyban befolyásolja a békák aktivitását, elsősorban mozgósítható békamentő csapatba várjuk a jelentkezést. A mentés várhatóan március közepétől április közepéig – végéig tart, helyszíne Hont. Szombati napokon kerekedünk fel, de a jelentkezők számától függően pénteki nap is szóba jöhet. A békák éjszaka vonulnak, sötétedéskor indulnak, vagyis a mentés ideje délután 6 órától este 11 óráig, éjfélig tart.

Szükséges felszerelés: vízhatlan lábbeli, időjárásnak megfelelő öltözék, láthatósági mellény (kötelező!), zseb- vagy fejlámpa, vödör, kesztyű.

A mentés helyszíne és ideje miatt a lejutáshoz sajnos nem tudunk tömegközlekedési eszközt igénybe venni, ami azt jelenti, hogy létszámunk attól függ majd, hogy éppen hány autóval rendelkező lesz a jelentkezők között.

Jelentkezés, illetve további információ a langh.adrienn[kukac]erdomentok.hu címen!
Kérjük, mielőbb jelezd részvételi szándékodat, illetve ha autóval tudsz jönni, kérjük, mindenképpen jelezd, hogy a lejutáshoz szükséges csoportbeosztásokat össze tudjuk állítani.

 

Tags:

Comments are closed